SERIJA MF CENTORA

MF CENTORA sa svojom visokom propusnom moći i vrhunskom kvalitetom slame kao jedini kombajn s osam slamotresa na tržištu, poznat je kao najsnažniji kombajn tangencijalnog sustava u poljoprivrednoj tehnici. Nova linija kombajna Massey Ferguson CENTORA konstruirana je za vaše kulture i za vaše uvjete vršidbe, tako da uz najmanje troškove možete maksimirati vaše prihode.

S novom stražnjom osovinom kombajn doseže zatvoreni krug okretanja od samo   5,50 m, pa za vrijeme čistog rada poboljšani AGCO SISU POWER 8,4-litarski SCR-motor radi još štedljivije i čistije nego ranije. MF CENTORA je idealno rješenje za vaše žetvene potrebe. Budite uvjereni: ovaj moćni paket završit će vašu žetvu čak i ako uvjeti govore drugačije.

MODELKSMOTOR/ZAPREMNINARAZDVAJANJESPREMNIK ZRNA
MF 7380379Agco Power 6 cil. SCR /8,4 l8 slamotresa10500
MF 7382404Agco Power 6 cil. SCR /8,4 l8 slamotresa12500

Teški uređaji: vršidbeni bubanj, okretni-odbojni bubanj, rotirajuće odvajalo i košara. Jedinstveni vršidbeni bubanj sa svojih osam udarnih letvi i teškim nosačima letvi svojim stabilnim brojem okretaja protok robe drži stabilnim. Vrlo propusna vršidbena košara naprijed ima jednu dodatnu letvu, koja ubrzava izvršavanje. Zahvaljujući maksimalnom razdvajanju rezultat je čisto zrno.
Za mogući najveći protok rješenje je otvaranje košare sve do 40 mm. Ovo podešavanje provodi se iz kabine i kontrolira na Datavision-monitoru. Daljnje otvaranje košare ne povećava samo protok – kod lako izvršavajućih kultura kao što je repica smanjuje se i potrebna snaga i potrošnja goriva. U specifičnim sitnozrnim sortama pšenice  košara se može otvoriti, da bi se smanjilo oštećenje zrna i iskoristilo posljedice trenja sloja robe za razdvajanje tvari koje nisu zrno (NKB) od zrna.

Jedinstveni Massey Ferguson sustav s osam slamotresa transportira slamu efikasno od rotirajućeg razdjeljivača do sječke, oslobađa zaostalo zrnje iz hasurastog sloja i vodi ih natrag u vršalicu.

U prosjeku jednostavno bolji Kod PowerFlowa dugi stol otkosnog uređaja i sabirne trake osiguravaju ujednačeno uvlačenje žetvene robe u svim uvjetima i s klasovima naprijed.
Sljedeći upravljački i kontrolni sustavi mogu se istaknuti:Predpodešena visina rezanja za jednostavno okretanje na uvratini.Reguliranje visine rezanja za ujednačenu visinu strni.Reguliranje tlaka za što je moguće nižu visinu rezanja i bržu žetvu kod težih uvjeta.Auto Level-funkciju za stalno poprečno prilagođavanje otkosnog uređaja na konture njive.Automatski broj okretaja vitla, koji se kod vršidbe usklađuje s brzinom kombajna.Schumacher-sustav noževa za maksimalan učinak i ekstremnu trajnost.Kroz rezanje „ispod i iznad“ može se postići željena kvaliteta rezanja pod bilo kojim uvjetima.Pužnica za uljanu repicu: može se dodatno naručiti pužnica za repicu radi povećanja učinka u uvjetima visokoga porasta.

Kombajn nove generacije MF Centora pogonjen je modernim 8,4 litarskim 6 -cilindričnim AGCO POWER motorom sa SCR-tehnologijom, koji odgovara stupnju emisije Tier 4 Final/EU razina IV. Ovi motori imaju položenu krivulju okretnog momenta, koja osigurava konstantnu snagu pod opterećenjem. U kombinaciji sa štedljivim pogonom ostvaruje se iznimno niska potrošnja goriva po toni ovršene robe.

Time vaš MF Centora kombajn ostvaruje veći radni učinak s jednim punjenjem goriva Kako bi se osiguralo da ima dovoljno goriva za žetvu tijekom dugog dana, kombajn je opremljen sa spremnikom od 1000 litara za gorivo i 120 litarskim spremnikom za AdBlue.

Skyline – panoramska kabina
Moderna tehnika olakšava vozaču upravljanje kombajnom i poboljšava komfor, između ostaloga zahvaljujući serijski ugrađenoj automatiziranoj klimatizaciji i grijanju. Veliko, zakrivljeno vjetrobransko staklo od zatamnjenog višeslojnog sigurnosnog stakla, s dodatnim specijalnim slojem „Trosifol Sound Control“ jamči prvorazrednu  preglednost. Kroz odličnu zvučnu izolaciju kabine vozač radi u mirnom okruženju.

Vozačko sjedalo sa zračnim ogibljenjem – federiranjem je standard, a u serijsku opremu se ubraja i udobno sjedalo za suvozača, postavljeno iznad hladnjaka;  zahvaljujući svojima kompaktnim dimenzijama podesivi stup upravljača omogućuje nesmetani pogled na otkosni mehanizam žetvenog uređaja. Bezstupnjevito podesivi upravljački naslon pričvršćen je za sjedalo i opremljen s ergonomski oblikovanom PowerGrip-ručicom, koja dobro naliježe u ruci i omogućava rukovanje s većinom funkcija samo prstima i palcem.

Pomoćne funkcije, kojima se upravlja preko fleksibilnih membranskih tipki i koje se rjeđe koriste, nalaze se na desnoj strani posluživačkog naslona za ruke. Jednostavan upravljač, uzvišeni Soft-Touch-taster za podešavanje i zaslon izravno su povezani s TechTouch terminalom. Izvrsna preglednost i ergonomski raspoređeni elementi za upravljanje i podešavanje olakšavaju rad i podižu proizvodnost.