SERIJA MF 3700

Nova serija MF 3700, stvorena je za visoku produktivnost i niske troškove rada, uz primenu nekih od najmodernijih i najpouzdanijih tehnologija. Savremeni pogonski sklop, poštivanje visine emisija 3B, niska potrošnja goriva, dugi intervali održavanja, impresivne vučne i podizne snage u kombinaciji s niskim troškovima održavanja vaš poljoprivredni pogon jednostavno čini isplativijim. Serija MF 3700 dostupna je u pet različitih verzija. Novost je verzija WF, posebno konstruirana za primene u stočarstvu i ratarstvu.

MODELKSMOTOR/ZAPREMNINAMENJAČ
MF 3707 / V GE S F WF75FPT 4 cil./3,4 l12×12, 24×24, 24×12 sa KS
MF 3708 / V GE S F WF85FPT 4 cil./3,4 l12×12, 24×24, 24×12 sa KS
MF 3709 / V GE S F WF95FPT 4 cil./3,4 l12×12, 24×24, 24×12 sa KS
MF 3710 / GE S F WF105FPT 4 cil./3,4 l12×12, 24×24, 24×12 sa KS

Seriju MF 3700 pogoni nova generacija četverocilindričnih motora, emisije 3B, sa snagom do 105 KS, zbog čega je zahvaljujući visokom učinku i dobrom obrtnom momentu prikladna za teške radove i radne mašine visokog učinka.

Common Rail motori poseduju mogućnost memorije dva nivoa broja obrtaja motora (napredni model) odn. jednog broja obrtaja (osnovni model). Time se mogu podesiti često upotrljivani brojevi obrtaja kako bi se brzo pozvali.

Zahvaljujući velikom rezervoaru od 75 l sa dodatnim rezervoarom od 30 l (opcija) smanjuju se vremena prestanka rada zbog dopune goriva. Kako se pristup taku goriva nalazi sada s gornje strane poklopca motora, pristupačan je i kada su zakačene radne mašine, što dodatno ubrzava postupak punjenja goriva.

Na raspolaganju su četiri različitita menjača, kako bi se ispunili svi radni zahtevi u poljoprivredi. Vi odlučujete, da li će mehaničko upravljanje menjačem biti dovoljno ili pak želite uživati prednosti brzog prebacivanja brzina bez prekida toka snage putem Powershift menjača.

Rukovanje reverzerom vrši se sada putem ručice, tako da vozač može jednostavno i samo jednim pokretom prebacivati između neutralnog položaja, vožnje napred/natrag te brzo/sporo (24/24 Speedshift i 24/12 Powershuttle i Speedshift).

Kod verzije s 24/12 Powershuttle menjačem, na joysticku se nalaze posebne tipke prenosnika putem kojih se funkcijama kvačila, menjača i radnih priključaka lako upravlja jednom polugom (napredni model). Tako se vozač može koncentrirati samo na uređaj i rad te mu je upravljanje odmah pri ruci.

Za specijalizovani traktor, ovaj model je iznenađujuće prostran. Svi upravljački elementi nalaze se na dohvat ruke i zahvaljujući izvanrednoj preglednosti, vozač uvek ima odličnu preglednost.

Uz verziju sa fiksnim ili upravljačkim stubom podesivim po visini, moguće je naručiti i opciju podesivog nagiba, kako bi vozaču pružio još veću udobnost i nesmetan ulazak.

Papučica gasa sada se nalazi pored tunela prenosnika i može joj se lakše i jednostavnije pristupiti.

Upravljački elementi postavljeni su ergonomski na desnoj konzoli, a ispod njih se nalaze prekidači za memoriju broja obrtaja, dugme za reguliranje položaja poluga, kao i ručna sklopka za upravljačkih funkcija kod naprednog modela.