SERIJA GLOBAL DYNA 4

Novi trocilindrični i četvorocilindrični modeli serije MF 5700 iz Massey Ferguson-a predstavljaju dalji razvoj modernog dizajna serije Global te se odlikuju poznatim menjačem za prenos snage Dyna-4 kao i opcionalnom suspenzijom kabine za najvišu udobnost. Ovi ekonomični traktori temelje se na robusnom podvozju serije MF 5700 s osovinskim razmakom od 2,32 m i nude snagu podizanja od 4,3 t što ih čini idealnim odabirom za raznovrsne radove u polju i pri transportu.

MODELSNAGA U KSMOTOR/ZAPREMNINAMENJAČ
MF 5708 Dyna 485AGCO POWER 3 cil./3,3 lDyna 4
MF 5709 Dyna 495AGCO POWER 3 cil./3,3 lDyna 4
MF 5710 Dyna 4100AGCO POWER 4 cil/4.4 l12 x 12 Synchro-Shuttle ručno (Standard)
MF 5710 Dyna 4100AGCO POWER 4 cil/4.4 lDyna-4 16/16 Lastschaltgetriebe (opcija)
MF 5710 Dyna 4110AGCO POWER 4 cil/4.4 l12 x 12 Synchro-Shuttle ručno (Standard)
MF 5710 Dyna 4110AGCO POWER 4 cil/4.4 lDyna-4 16/16 Lastschaltgetriebe (opcija)

Trocilindrični i četvorocilindrični motor sa zajedničkim vodom (Common Rail) garantuju optimalnu štednju goriva, nesputanu snagu i izuzetnu pouzdanost. Visoko-efikasni motori AGCO POWER ispunjavaju stroge standarde emisija Tier 4 Final zahvaljujući minimalnoj emisiji izduvnih gasova

Trocilindrični i četvorocilindrični motori s tehnologijom Common Rail serije MF 5700 odlikuju se  kompaktnom konstrukcijom koja omogućava proširenje rezervoara za gorivo kako bi se omogućili duži radni dani, a da pri tome ne trpi produktivnost.

Sistem za smanjenje emisija ugrađen u motor uopšte ne zahteva održavanje. Dizel oksidacijski katalizator (DOC) koji se upotrebljava radi protočno tako da se praktično ne može začepiti. Izduvni gasovi prolaze kroz katalizator pri čemu oksidira ugljen monoksid, gasovi ugljenika, nesagoreno gorivo i nesagoreno ulje. Na taj se način smanjuju nivo opasnih emisija.  Sistem DOC brine se za optimalnu snagu motora u svim namenama.

Ovaj prenos iz Masseya Fergusona poznat je po svomjoj odličnoj pouzdanošću i stabilnom, mekom i jednostavnom radu, a odlikuje se upravljanjem pomoću leve ručice PowerControl ili desne vozačke T-poluge, te se upotreba kvačila potpuno isključuje.

Novi prenos sa automatskom aktivacijom kvačila pritiskom na kočnicu dostupan je kao opcija uz AutoDrive. Čim se pritisne papučica gasa, ona istovremeno deluje kao kvačilo. Time se znatno pojednostavljuje rad vozača dok se u isto vreme postižu veća efikasnost i komfor. Ovo je funkcija posebno od pomoći pri radu sa utovarivačem.

Dyna 4
Zahvaljujući impresivnom radu i efikasnom dizajnu, transmisije Dyna-4 nenadmašne su kad su u pitanju efikasnost, rad i udobnost. Šesnaest brzina vožnje unapred i šestaest brzina za vožnju unazad mogu se u potpunosti prebacivati bez pritiskanja kvačila tj. bez prekida toka snage.

Dyna-4 menjačem može se jednostavno i udobno rukovati pomoću ručice PowerControl montirane na levoj strani pored volana ili vozačke T-poluge na desnoj strani, što je jedinstveno u ovoj klasi.

Vozačka T-poluga
Jednostavno gurnite vozačku T-polugu napred ili unazad kako biste povećali ili smanjili stepen prenosa Dynashift. Za promjenu grupe, dodatno pritisnite tipku T-poluge tokom mijenjanja stepena prenosa.

AutoDrive
Funkcija AutoDrive (dostupna kao opcija) omogućava automatsku promenu stepena prenosa pri čemu radi u dva različita moda:
– Mod AutoDrive-Power: Menjanje stepena prenosa pri 2.100 o/min
– Mod AutoDrive Eco: Menjanje stepena prenosa pri 1.500 o/min

Kabina
Od ergonomski oblikovane bočne konzole i uptrebe uređaja na desnoj strani pa sve do inteligentno pozicionirane ručice menjača ili moderne upravljačke table – sve je tu kako bi Vaš dugi i teški radni dan bio produktivan, a kvalitet rada na iscrpljujućim poslovima bio što viši. 

Upravljačka ploča

Moderna upravljačka tabla ne prikazuje samo broj obrtaja motora i broj obrtaja priključnog vratila nego i servisne intervale, potrošnju goriva, pređenu udaljenost, obrađenu površinu, temperaturu ulja, sate rada traktora, ali i memoriju broj obrtaja motora i informacije o održavanju.