MF RB V

KATALOG

Velika brzina protoka i izvanredna troškovna učinkovitost

Mašine za baliranje okruglih bala RB 4160V i RB 4180V s promenjivom komorom raspolažu jedinstvenom platformom te oblikuju bale prečnika do 1,60 ili čak 1,80 m.

Usto, opremljeni su patentiranim sistemom oblikovanja bala Constant Pressure System (CPS) koji kombinuje mehaničke i hidrauličke sile kako bi se proizvele usklađene bale visoke gustine.

MODEL KOMORA ZA BALE (M) ŠIRINA KOMORE ZA BALE (M) RADNA ŠIRINA SAKUPLJAČA (M) TEŽINA 

(KG)

MF RB 4160V 0,90 – 1,60 1,23 2,00/2,40 3.690
MF RB 4180V 1,23 2,25/2,40 3.870
Sakupljač

Dizajn MF sakupljača nema zakrivljenu putanju te omogućava značajno veće radne brzine. Zbog manjeg broja pokretnih delova sakupljač je bez zakrivljene putanje mirniji, jednostavniji za korištenje i istovremeno pouzdaniji. Pored toga, smanjeni troškovi održavanja i manje nužnih postavki štede vreme i time povećavaju učinkovitost.

Sistem sakupljača opremljen je s pet nizova zubaca koji imaju razmak od 64 mm zbog čega u svakom trenutku omogućavaju visoku brzinu protoka i mirno ravnomerno punjenje čak i pri velikim brzinama. Na mašinama za baliranje okruglih bala montiran je MF Pickup u neposrednoj blizini rotora čime se poboljšava protok materijala, a smanjuje opasnost od blokiranja.

Xtracut

Mašine za baliranje okruglih bala Massey Ferguson-a mogu se opremiti s 13, 17 ili 25 noževa i osmišljeni su za optimalan rad. Ovi rezači odlikuju se najdužim noževima dostupnima na tržištu. Time se garantuje da se ni jedan neobrađeni usev ne provuče.

Xtracut 17 i 25 raspolažu dvema hidraulički pogonjenim grupama noževa kojima se može upravljati iz kabine, na zahtev kupca.

Vozač može odabrati jednu od sledećih opcija: korišćenje jedne grupe noževa, obe grupe noževa ili bez noževa.

Hydroflexcontrol

MF mašine za baliranje okruglih bala opremljene su jedinstvenim sistemom zaštite Hydroflexcontrol, koji radi u dve faze kako bi maksimalno povećao učinkovitost u polju i smanjio razdoblja prekida rada. Prva faza je automatska mehanička suspenzija poda za otklanjanje manjih blokada, a druga faza je hidraulički upravljano sniženje poda za otklanjanje većih začepljenja. U prvoj fazi Hydroflexcontrol se brine da se prednji deo baze dovodnog kanala može pomerati gore-dole čime se može sprečiti i do 80% potencijalnih začepljenja. Na taj način se smanjuju razdoblja prekida rada, odnosno razdoblje rada se produžuje.

Ako ipak dođe do blokade, vozač iz kabine aktivira drugu fazu sistema Hydroflexcontrol u kojoj se zadnji deo baze dovodnog kanala hidraulički podiže i spušta, te na taj način pouzdano dovodi sva začepljenja u komoru za bale, čime se takođe smanjuju razdoblja prekida rada.

Komora za bale

Bočni zidovi komore za bale pouzdano se i sigurno usmeravaju tokom postupka proizvodnje pomoću dva točka velikog prečnika zavarenih na okviru. Oni se brinu o dugotrajnom i pre svega stabilnom povezivanju bala, a i njihova ravnomerna gustoća je zagarantovana.

Četiri dvoslojna beskrajna remena brinu se za odličnu postojanost bala. Zahvaljujući dvoma čvrstim slojevima od posebnog sintetičkog materijala, kaiševi se odlikuju visokom otpornošću i kada deluju velike sile koje se pojavljuju pri oblikovanju teških silažnih bala.

Patentirani sistem oblikovanja bala odlikuje se zadnjim vratima koja se pri presovanju pomeraju naniže tako da se rastuće bale mogu pomerati prema nazad. Prema tome, komora za bale sastoji se i od odvojenog dela s dva dodatna valjka kako bi se osigurala odlična jezgra bala.

To rezultira sledećim dodatnim prednostima: manji pritisak u prihvatnom području, ravnomerna raspodela pritiska na brojne komponente koje učestvuju u oblikovanju i zgušnjavanju bala, smanjenje potražnje energije itd.

Opcije vezivanja

Vrlo učinkovit sistem vezivanja Varionet opremljen je posebnim sistemom za vezivanje i širenje koji se brine za najrazličitije širine i vrste mreža te za brzo i pouzdano vezivanje bala od ivice do ivice ili oko njih.

Uz sistem Varionet ili Variotwin savršeno oblikovane bale dobivaju savršeno vezivanje pri čemu se vreme vezivanja skraćuje, a vezivni materijal štedi, nakon čega se bale mogu sigurno i pouzdano prevoziti i skladištiti.

Nadzor i upravljanje

Mašinama za baliranje Massey Ferguson s promenjivim komorama može se upravljati ili pomoću ISOBUS kontrole preko ekrana traktora ili preko E-Control-a, odnosno nadzornog sistema E-Link Pro pri čemu obe performanse omogućavaju potpuno upravljanje mašinom iz vozačevog sedišta.

Jedinstvene karakteristike

Massey Ferguson je vodeći svetski brend s bogatim iskustvom u proizvodnji sena i silaže na svim kontinentima. Izuzetna ponuda mašina za baliranje okruglih bala Massey Ferguson-a odlikuje se dugim životnim vekom i sigurno će nadmašiti Vaša očekivanja. Samo zahvaljujući visokom broju jedinstvenih i patentiranih funkcija poput prenosa podeljene snage, spoljašnje oplate i podmazivanja, naše se mašine ističu iz mase.

KONTAKTIRAJTE NAS

Zakažite servis

Servis i rezervni delovi su dostupni za proizvode iz našeg progama

Broj telefona

Email

Adresa

Pogledajte našu ponudu

Izaberite mašinu po vašoj meri