MF RB F

Velika brzina protoka i izvanredna troškovna učinkovitost

Mašine za baliranje s fiksnom komorom RB 1125F, 2125F i 2125FPR Massey Ferguson-a raspolažu komorom za bale zapremine od 1,5 kubih metara s 18 PowerGrip valjaka i mehaničkim zatvaranjem zadnjeg poklopca.

Na taj način garantuje se dosledan oblik i gustoća bala dok dvostepenski zaštitni mehanizam Hydroflexcontrol povećava brzinu Vašeg rada tako što automatski sprečava i do 80 % potencijalnih začepljenja.

MODELOPCIJE ROTORA ODN. REZAČAZAPREMINA KOMORE ZA BALE (M3)TEŽINA (KG)
MF RB 1125FUlazni rotor1,503.000
MF RB 2125FXtracut 13 ili 171,503.200
MF RB 2125FPRXtracut 251,503.400
Sakupljač velikih brzina

Dizajn MF sakupljača nema zakrivljenu putanju što omogućava značajno veće brzine rada. Zahvaljujući manjem broju pokretnih delova, sakupljač je bez zakrivljene putanje mirniji, jednostavniji za rad i istovremeno pouzdaniji. Prema tome, smanjeni troškovi održavanja i manje potrebnih podešavanja štede vreme i time povećavaju učinkovitost. 

Sistem sakupljača opremljen je nizom od pet zubaca između kojih je razmak od samo 64 mm čime se u svakom trenutku omogućavaju velika brzina protoka i mirno ravnomerno punjenje čak i pri visokim brzinama. Na MF mašinama za baliranje okruglih bala, sakupljač je montiran u neposrednoj blizini rotora čime se poboljšava protok materijala i smanjuje mogućnost blokiranja. 

Xtracut

Mašine za baliranje okruglih bala Massey Ferguson-a mogu se opremiti s 13, 17 ili 25 noževa i osmišljeni su za optimalan rad. Ovi rezači odlikuju se najdužim noževima dostupnima na tržištu. Time se garantuje da se ni jedan neobrađeni usev ne provuče.

Xtracut 17 i 25 raspolažu dvema hidraulički pogonjenim grupama noževa kojima se može upravljati iz kabine, na zahtev kupca.  

Vozač može odabrati jednu od sledećih opcija: korišćenje jedne grupe noževa, obe grupe noževa ili bez noževa.

Hydroflexcontrol

MF mašine za baliranje okruglih bala opremljene su jedinstvenim sistemom zaštite Hydroflexcontrol, koji radi u dve faze kako bi maksimalno povećao učinkovitost u polju i smanjio razdoblja prekida rada. Prva faza je automatska mehanička suspenzija poda za otklanjanje manjih blokada, a druga faza je hidraulički upravljano sniženje poda za otklanjanje većih začepljenja. U prvoj fazi Hydroflexcontrol se brine da se prednji deo baze dovodnog kanala može pomerati gore-dole čime se može sprečiti i do 80% potencijalnih začepljenja. Na taj način se smanjuju razdoblja prekida rada, odnosno razdoblje rada se produžuje. 

Ako ipak dođe do blokade, vozač iz kabine aktivira drugu fazu sistema Hydroflexcontrol u kojoj se zadnji deo baze dovodnog kanala hidraulički podiže i spušta, te na taj način pouzdano dovodi sva začepljenja u komoru za bale, čime se takođe smanjuju razdoblja prekida rada. 

Komora za bale

Komora za bale sastoji se od 18 PowerGrip valjaka koji se brinu za visoko prijanjanje i bržu rotaciju bala pri čemu se povećava gustoća i poboljšava oblik bala. 

Valjci prese sa svojih deset rebara načinjeni su od bešavne cevi. Postavljaju visoke standarde u industriji kad su u pitanju dugi životni vek i rezultat, te su poznati po svom dizajnu i sposobnosti odoljevanja i najnepovoljnijim vremenskim uslovima. 

Sistem vezivanja

Varionet i Variotwin brinu se za savršeno obmotavanje i savršeno oblikovane bale. Skraćuju ciklus vezivanja, štede pređu i mrežu te čine bale izuzetno stabilnima za transport i skladištenje.

Vrlo učinkovit sistem vezivanja Varionet opremljen je posebnim sistemom za vezivanje i širenje koji se brine za najrazličitije širine i vrste mreža te za brzo i pouzdano vezivanje bala od ivice do ivice ili oko njih. 

Opcionalni sistem vezivanja pređom Variotwin nudi jednostavno i ekonomično vezivanje bala pređom. Jedinstveno regulisanje promene brzine omogućava veći broj omotača od pređe na ivicama bala. Na taj način bale se brže vezuju i pouzdanije fiksiraju na rubovima pređe pri čemu se čak i najlakša slama može brzo i sigurno presovati.

Easy Loading System (ELS)

Zahvaljujući standardnom sistemu Easy Loading Systems (ELS), na mašini za baliranje može se vrlo lako skladištiti rezervna rolna mreže. Rolne se menjuju za nekoliko minuta pri čemu se povećava učinkovito radno vreme i brzina protoka.

Nadzor

Mašine za baliranje s fiksnom komorom Massey Ferguson-a odlikuju se jednostavnim, razumljivim i intuitivnim terminalom za rukovanje na kom se prikazuju sve bitne informacije o radu mašine. 

Balecontrol E

Modeli MF RB 1125F i RB 2125F opremljeni su sistemom Balecontrol E, jednostavnim i učinkovitim nadzornim ekranom koji obaveštava vozača kada bale dosegnu ispravnu veličinu i aktivira ručno ili automatsko vezivanje. Ovaj ekran prikazuje i broj bala po danu kao i ukupan broj bala.

E-Link

Na modelu MF RB 2125FPR, E-Link nudi integrisane funkcije nadzora i upravljanja svim bitnim ključnim funkcijama. Ugrađen u praktični ručni uređaj, E-Link nudi vozaču predodabir hidrauličkih funkcija poput upravljanja gustoćom bala i dužini mreže, odabir skupine noževa te prikazuje radno vreme kao i stanje najrazličitijih brojača bala.

Jedinstvene karakteristike

Massey Ferguson je vodeći svetski brend s bogatim iskustvom u proizvodnji sena i silaže na svim kontinentima. Izuzetna ponuda mašina za baliranje okruglih bala Massey Ferguson-a odlikuje se dugim životnim vekom i sigurno će nadmašiti Vaša očekivanja. Samo zahvaljujući visokom broju jedinstvenih i patentiranih funkcija poput prenosa podeljene snage, spoljašnje oplate i podmazivanja, naše se mašine ističu iz mase.

  Broj telefona

  +381 21 622 5095

  email

  office@agrocesla.com

  adresa

  Rumenački Put 5,
  21201 Rumenka, Srbija

  društvene mreže

  AKTUELNO