MF GLOBAL DYNA4

Novi trocilindrični i četvorocilindrični modeli serije MF 5700 iz Massey Ferguson-a predstavljaju dalji razvoj modernog dizajna serije Global, te se odlikuju poznatim menjačem za prenos snage Dyna-4, kao i opcionalnom suspenzijom kabine za najvišu udobnost. Ovi ekonomični traktori temelje se na robusnom podvozju serije MF 5700 s osovinskim razmakom od 2,32 m i nude snagu podizanja od 4,3 t što ih čini idealnim odabirom za raznovrsne radove u polju i pri transportu.

MODELSNAGA U KSMOTOR/ZAPREMNINAMENJAČ
MF 5708 Dyna 485AGCO POWER 3 cil./3,3 lDyna 4
MF 5709 Dyna 495AGCO POWER 3 cil./3,3 lDyna 4
MF 5710 Dyna 4100AGCO POWER 4 cil/4.4 l12 x 12 Synchro-Shuttle ručno (Standard)
MF 5710 Dyna 4100AGCO POWER 4 cil/4.4 lDyna-4 16/16 Lastschaltgetriebe (opcija)
MF 5710 Dyna 4110AGCO POWER 4 cil/4.4 l12 x 12 Synchro-Shuttle ručno (Standard)
MF 5710 Dyna 4110AGCO POWER 4 cil/4.4 lDyna-4 16/16 Lastschaltgetriebe (opcija)

Trocilindrični i četvorocilindrični motor sa zajedničkim vodom (Common Rail) garantuju optimalnu štednju goriva, nesputanu snagu i izuzetnu pouzdanost. Visokoefikasni motori AGCO POWER ispunjavaju stroge standarde emisija Tier 4 Final zahvaljujući minimalnoj emisiji izduvnih gasova.

Trocilindrični i četvorocilindrični motori s tehnologijom Common Rail serije MF 5700 odlikuju se  kompaktnom konstrukcijom koja omogućava proširenje rezervoara za gorivo kako bi se omogućili duži radni dani, a da pri tome produktivnost ne trpi.

Sistem za smanjenje emisija ugrađen u motor uopšte ne zahteva održavanje. Dizel oksidacioni katalizator (DOC) koji se upotrebljava radi protočno tako da se praktično ne može začepiti. Izduvni gasovi prolaze kroz katalizator pri čemu oksidira ugljen monoksid, gasove ugljenika, nesagoreno gorivo i nesagoreno ulje. Na taj način se smanjuje nivo opasnih emisija. Sistem DOC brine se za optimalnu snagu motora u svim namenama.

Ovaj prenos iz Masseya Ferguson-a poznat je po svojoj odličnoj pouzdanosti i stabilnom, mekom i jednostavnom radu, a odlikuje se upravljanjem pomoću leve ručice PowerControl ili desne vozačke T-poluge, te se upotreba kvačila potpuno isključuje.

Novi prenos sa automatskom aktivacijom kvačila pritiskom na kočnicu dostupan je kao opcija uz AutoDrive. Čim se pritisne papučica gasa, ona istovremeno deluje i kao kvačilo. Time se znatno pojednostavljuje rad vozača dok se u isto vreme postižu veća efikasnost i komfor. Ovo funkcija je posebno od pomoći pri radu sa utovarivačem.

Dyna 4

Zahvaljujući impresivnom radu i efikasnom dizajnu, transmisije Dyna-4 nenadmašne su kad su u pitanju efikasnost, rad i udobnost. Šesnaest brzina vožnje unapred i šestaest brzina za vožnju unazad mogu se u potpunosti prebacivati bez pritiskanja kvačila, tj. bez prekida toka snage.

Dyna-4 menjačem može se jednostavno i udobno rukovati pomoću ručice PowerControl montirane na levoj strani pored volana ili vozačke T-poluge na desnoj strani, što je jedinstveno u ovoj klasi.

Vozačka T-poluga

Jednostavno gurnite vozačku T-polugu napred ili nazad kako biste povećali ili smanjili stepen prenosa Dynashift. Za promenu grupe, dodatno pritisnite tipku T-poluge tokom menjanja stepena prenosa.

AutoDrive

Funkcija AutoDrive (dostupna kao opcija) omogućava automatsku promenu stepena prenosa pri čemu radi u dva različita moda:

– Mod AutoDrive-Power: Menjanje stepena prenosa pri 2.100 o/min

– Mod AutoDrive Eco: Menjanje stepena prenosa pri 1.500 o/min

Kabina

Od ergonomski oblikovane bočne konzole i upotrebe uređaja na desnoj strani pa sve do inteligentno pozicionirane ručice menjača ili moderne upravljačke table – sve je tu kako bi Vaš dug i težak radni dan bio produktivan, a kvalitet rada na iscrpljujućim poslovima bio što viši. 

Upravljačka ploča

Moderna upravljačka tabla ne prikazuje samo broj obrtaja motora i broj obrtaja priključnog vratila nego i servisne intervale, potrošnju goriva, pređenu udaljenost, obrađenu površinu, temperaturu ulja, sate rada traktora, ali i memoriju broj obrtaja motora i informacije o održavanju.

  Broj telefona

  +381 21 622 5095

  email

  office@agrocesla.com

  adresa

  Rumenački Put 5,
  21201 Rumenka, Srbija

  društvene mreže

  AKTUELNO