MF DELTA

Budućnost poljoprivrede – hibridni model Massey Ferguson-a.

Hibridni kombajn MF DELTA kombinuje konvencionalnu i rotor-tehnologiju te ispunjava zahteve za žetvom useva velikih poljoprivrednih pogona i uslužnih preduzetnika. To se postiže brojnim novim funkcijama koje ne poboljšavaju samo udobnost za vozača i olakšavaju upravljanje, nego je takođe povećan kapacitet i učinkovitost same mašine.

MODELKSMOTOR/ZAPREMINAVRŠIDBASPREMNIK ZRNA
MF 9380496Agco Power 7 cil. SCR /9,8 lhibrid12500

Kombajn MF DELTA jedini je opremljen pravim uređajem za vršidbu na tržištu koji zaslužuje naziv „Hi-Inertia“ – puno zamašne mase! Ubrzava protok materijala i vršidbu, i zahvaljujući štedljivoj potrošnji goriva osigurava povoljnu žetvu bez žrtvovanja propusnosti. Poprečna ploča nastala u razvoju tvrtke MF stanjuje sloj žetvene mase pri ulasku u vršidbene organe, smanjujući time potrebnu snagu i štedeći gorivo. Žetvena masa bude predovršena, što olakšava razdvajanje zrna od slame i osigurava odličan kvalitet zrna. Širok ulaz prema rotoru osigurava rampa za uvlačenje materijala, koja povećava i olakšava protok materijala za vršidbu, tako da se materijal, uprkos visokoj snazi mašine, nežno provodi kroz kombajn.

U sledećem stepenu obrade, dva Hi-Separation rotora ravnomerno transportuju materijal prema zadnjem delu mašine, a savijeni prsti na rotoru su odlučujuć faktor za izuzetno čist i visokoproduktivni proces dodatne vršidbe i razdvajanja.

HyPerforma

Hi-Inertia vršalica + Hi-Performance podbubanj (korpa) + RotorFeeder + Hi-Separation rotori = HyPerforma tehnika. Ovaj sistem vršidbe i razdvajanja posebno je pogodan za proizvodnju čistih uzoraka zrna i pažljivu obradu slame, kako bi se olakšao posao presi u sledećem stepenu obrade. 

Velika površina razdvajanja – 5,44 m².

Za hibridne kombajne serije Delta Massey Ferguson razvio je sasvim novi PowerFlow otkosni uređaj sa zahvatom od 10,74 m. Temelji se na proverenom PowerFlow otkosnom uređaju, koji je kroz decenije korištenja dokazao da povećava učinak u žetvi uljane repice za preko 70 posto i  pojednostavljuje rad vozaču u zahtevnim uslovima vožnje na polju. PowerFlow otkosni uređaj nove generacije proširen je za povećanje kapaciteta, a zahvaljujući većoj uvlačećoj pužnici i drugim ugrađenim elementima povećana mu je učinkovitost. Usev kosi Schumacher-ova greda s noževima i dvostrukim pogonom, koja svojom visokom i ujednačenom brzinom omogućava vrlo visok protok požete mase, a zahvaljujući pogonu s obe strane ovaj sistem je znatno pouzdaniji od standardne grede širine 10,74 m s pogonom na samo jednoj strani. Široka PowerFlow traka, koja transportuje požetu masu do uvlačeće pužnice, stalno aktivno skuplja požetu robu, smanjujući time gubitke otkosnog uređaja i garantuje ravnomerno punjenje bubnja s klasovima prema napred. S prečnikom od 762 mm, NOVA SuperFlow uvlačeća pužnica nudi 41 posto više radne površine od konstrukcija u konkurentskim proizvodima. S uvlačećim prstima postavljenim po celoj širini zahvata omogućuje se brz rad bez nakupljanja hrpa u svim uslovima i kod obrade svih žetvenih kultura. Brze i jednostavne mogućnosti podešavanja, vozaču olakšavaju menjanje i prilagođavanje postavki, kako bi uvek postigao optimalan protok za različite žetvene useve i uslove.

Kombajni MF Delta nove generacije pogonjeni su modernim AGCO POWER motorima sa SCR tehnologijom, koji udovoljavaju normi Tier 4 Final. MF Delta Hybrid pogonjen je jedinstvenim sedmocilindričnim 9,8-litarskim agregatom, poznatim po uglađenom i tihom radu bez vibracija. Ovi motori imaju ravnu krivu obrtnog momenta, što osigurava konstantnu snagu kombajna pod opterećenjem. U kombinaciji sa štedljivim prenosom snage postiže se izuzetno niska potrošnja goriva po toni ovršene robe i odlična iskoristivost goriva.

Zbog toga model MF Delta ima veći doseg s jednim punjenjem rezervoara. Kako bi se osigurala dodatna količina goriva za dugi žetveni dan, kombajn je opremljen rezervoarom dizelskog goriva kapaciteta 1.000 litara i rezervoarom za AdBlue kapaciteta 120 litara.

Skyline – panoramska kabina

Moderna tehnika olakšava vozaču upravljanje kombajnom i poboljšava komfor, između ostalog zahvaljujući serijski ugrađenoj automatizovanoj klimatizaciji i grejanju. Veliko, zakrivljeno vetrobransko staklo od zatamnjenog višeslojnog sigurnosnog stakla, s dodatnim specijalnim slojem „Trosifol Sound Control“ garantuje prvorazrednu preglednost. Kroz odličnu zvučnu izolaciju kabine vozač radi u mirnom okruženju. 

Vozačko sedište sa vazdušnom suspenzijom – federiranjem je standard, a u serijsku opremu se ubraja i udobno sedište za suvozača, postavljeno iznad hladnjaka; zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama podesivi stup upravljača omogućuje nesmetani pogled na otkosni mehanizam žetvenog uređaja. Podesivi upravljački naslon pričvršćen je za sedište i opremljen je ergonomski oblikovanom PowerGrip ručicom, koja dobro leži u ruci i omogućava rukovanje većinom funkcija samo prstima i palcem.

Pomoćne funkcije, kojima se upravlja preko fleksibilnih membranskih tipki i koje se ređe koriste, nalaze se na desnoj strani naslona za ruke. Jednostavan upravljač, uzvišeni Soft-Touch taster za podešavanje i ekran direktno su povezani s TechTouch terminalom. Izvrsna preglednost i ergonomski raspoređeni elementi za upravljanje i podešavanje olakšavaju rad i podižu produktivnost.

  Broj telefona

  +381 21 622 5095

  email

  office@agrocesla.com

  adresa

  Rumenački Put 5,
  21201 Rumenka, Srbija

  društvene mreže

  AKTUELNO