MF CENTORA

MF CENTORA sa svojom visokom propusnom moći i vrhunskim kvalitetom slame kao jedini kombajn s osam slamotresa na tržištu, poznat je kao najsnažniji kombajn tangencijalnog sistema u poljoprivrednoj tehnici. Nova linija kombajna Massey Ferguson CENTORA konstruirana je za Vaše kulture i za Vaše uslove vršidbe, tako da uz najmanje troškove možete maksimizirati Vaše prihode.

S novom zadnjom osovinom kombajn doseže zatvoreni krug okretanja od samo 5,50 m pa za vreme čistog rada poboljšani AGCO SISU POWER 8,4-litarski SCR-motor radi još štedljivije i čistije nego ranije. MF CENTORA je idealno rešenje za Vaše žetvene potrebe. Budite uvereni: ovaj moćni paket završiće Vašu žetvu čak i ako uslovi govore drugačije.

MODEL KS MOTOR/ZAPREMNINA RAZDVAJANJE SPREMNIK ZRNA
MF 7380 379 Agco Power 6 cil. SCR /8,4 l 8 slamotresa 10500
MF 7382 404 Agco Power 6 cil. SCR /8,4 l 8 slamotresa 12500

Teški uređaji: vršidbeni bubanj, obrtni bubanj, rotirajuće odvajalo i korpa. Jedinstveni vršidbeni bubanj sa svojih osam udarnih letvi i teškim nosačima letvi svojim stabilnim brojem obrtaja protok robe drži stabilnim. Vrlo propusna vršidbena korpa napred ima jednu dodatnu letvu, koja ubrzava izvršavanje. Zahvaljujući maksimalnom razdvajanju rezultat je čisto zrno.

Za najveći mogući protok rešenje je otvaranje korpe sve do 40 mm. Ovo podešavanje provodi se iz kabine i kontroliše na Datavision monitoru. Dalje otvaranje korpe ne povećava samo protok – kod lako izvršavajućih kultura kao što je repica smanjuje se i potrebna snaga i potrošnja goriva. U specifičnim sitnozrnim sortama pšenice korpa se može otvoriti, da bi se smanjilo oštećenje zrna.

Jedinstveni Massey Ferguson sistem s osam slamotresa transportuje slamu efikasno od rotirajućeg razdeljivača do seckalice, oslobađa zaostalo zrnevlje iz hasurastog sloja i vodi ga nazad u vršalicu.

Upravljački i kontrolni sistemi koji se mogu istaknuti:
 • Pretpodešena visina rezanja za jednostavno okretanje na uvratini.
 • Regulisanje visine rezanja za ujednačenu visinu strni.
 • Regulisanje pritiska za što je moguće nižu visinu rezanja i bržu žetvu kod težih uvjeta.
 • Auto Level funkcija za stalno poprečno prilagođavanje otkosnog uređaja na konture njive.
 • Automatski broj obrtaja vitla, koji se kod vršidbe usklađuje s brzinom kombajna.
 • Schumacher sistem noževa za maksimalan učinak i ekstremnu trajnost.
 • Kroz rezanje „ispod i iznad“ može se postići željeni kvalitet rezanja pod bilo kojim uslovima.
 • Pužnica za uljanu repicu, koja se može dodatno naručiti, radi povećanja učinka u uslovima visokog rasta.

Kombajn nove generacije MF Centora pogonjen je modernim 8,4-litarskim šestocilindričnim AGCO POWER motorom sa SCR tehnologijom, koji odgovara stepenu emisije Tier 4 Final/EU nivo IV. Ovi motori imaju položenu krivu obrtnog momenta, koja osigurava konstantnu snagu pod opterećenjem. U kombinaciji sa štedljivim pogonom ostvaruje se izuzetno niska potrošnja goriva po toni ovršene robe.

Time Vaš MF Centora kombajn ostvaruje veći radni učinak s jednim punjenjem goriva. Kako bi se osiguralo da ima dovoljno goriva za žetvu tokom dugog dana, kombajn je opremljen rezervoarom od 1000 litara za gorivo i 120-litarskim rezervoarom za AdBlue.

Skyline – panoramska kabina

Moderna tehnika olakšava vozaču upravljanje kombajnom i poboljšava komfor, između ostalog, zahvaljujući serijski ugrađenoj automatiziovanoj klimatizaciji i grejanju. Veliko, zakrivljeno vetrobransko staklo od zatamnjenog višeslojnog sigurnosnog stakla, s dodatnim specijalnim slojem „Trosifol Sound Control“ garantuje prvorazrednu preglednost. Kroz odličnu zvučnu izolaciju kabine vozač radi u mirnom okruženju.

Vozačko sedište sa vazdušnom suspenzijom – federiranjem je standard, a u serijsku opremu se ubraja i udobno sedište za suvozača, postavljeno iznad hladnjaka; zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama podesivi stup upravljača omogućuje nesmetani pogled na otkosni mehanizam žetvenog uređaja. Podesivi upravljački naslon pričvršćen je za sedište i opremljen je ergonomski oblikovanom PowerGrip ručicom, koja dobro leži u ruci i omogućava rukovanje većinom funkcija samo prstima i palcem.

Pomoćne funkcije, kojima se upravlja preko fleksibilnih membranskih tipki i koje se ređe koriste, nalaze se na desnoj strani naslona za ruke. Jednostavan upravljač, uzvišeni Soft-Touch taster za podešavanje i ekran direktno su povezani s TechTouch terminalom. Izvrsna preglednost i ergonomski raspoređeni elementi za upravljanje i podešavanje olakšavaju rad i podižu produktivnost.

  Broj telefona

  +381 21 622 5095

  email

  office@agrocesla.com

  adresa

  Rumenački Put 5,
  21201 Rumenka, Srbija

  društvene mreže

  AKTUELNO