MF BETA

KATALOG

Zahvaljujući niskim pogonskim troškovima, manjoj potrošnji goriva i jednostavnom održavanju, kombajni serija MF BETA i MF BETA ParaLevel pogodni su naročito za poljoprivredna gazdinstva srednje veličine. Ovi kombajni osim funkcionalnog, praktičnog dizajna s kombinacijom moderne tehnologije i dokazane opreme, garantuju i maksimalnu učinkovitost i jednostavno korištenje na polju kada ste u žurbi. Kombajni BETA-serije razvijeni su i proizvedeni u centru izvrsnosti u italijanskom mestu Breganze prema najvišim standardima sa ciljem maksimalne izdržljivosti i dužine životnog veka.

MODEL KS MOTOR/ZAPREMINA RAZDVAJANJE SPREMNIK ZRNA
MF 7360 276 Agco Power 6 cil. SCR /7,4 l 5 slamotresa 9000
MF 7370 360 Agco Power 6 cil. SCR /8,4 l 6 slamotresa 9000

Pouzdan, izuzetno težak i snažan vršidbeni bubanj s podesivim brojem obrtaja i vršidbenom korpom visokih performansi garantuje visoki učinak tokom vršidbe.

Ulaz i izlaz vršidbene korpe mogu se podešavati nezavisno jedan od drugog, tako da vozač može precizno uticati na vršidbu. U slučaju da se rotirajući razdeljivač ne koristi, on se može, zahvaljujući jednom jedinstvenom sistemu, isključiti i zaokrenuti prema gore, odvajajući ga od korpe. Time vozač može optimizovati kvalitet uzoraka zrna i učinak kombajna prilagoditi suvim uslovima žetve. Slamotres sa četiri kaskade ima zatvoreno dno i „aktivne zidove“ u vidu štancane rešetke, kroz čiju se otvorenu površinu povećava učinkovitost razdvajanja zrna od slame. Pleva slame se, zahvaljujući nazubljenim noževima (udaračima) reže vrlo čisto i to s niskom potrošnjom snage. Za usmeravanje slame kao opcija dostupni su električno podesivi usmeravajući limovi i raspodeljivač pleve. Podesive kovane ploče, nazubljeni kontra noževi i poklopac seckalice osiguravaju fino usitnjavanje i ujednačenu raspodelu slame.

Kombajni MF BETA po izboru mogu biti opremljeni prvorazrednim PowerFlow otkosnim uređajem ili visokoučinkovitim FreeFlow otkosnim uređajem. Jedinstveni PowerFlow otkosni uređaj povećava prinos kod svih žetvenih kultura i pod svim uslovima žetve. Zajedno s PowerFeed valjcima PowerFlow otkosni uređaj garantuje brzo i ujednačeno uvlačenje žetvene mase s klasom napred, čime se pod otežanim uslovima osigurava optimalno punjenje vršalice i time visoka produktivnost. Jednostavno i robusno konstruisani FreeFlow otkosni uređaji lagani su za upravljanje i održavanje i bez napora žanju svaku žetvenu kulturu.

FreeFlow otkosni uređaj dostupan je u širinama zahvata od 4,80 m do 7,60 m. Sastoji se iz jednog varenog okvira s pločama koje su učvršćene vijcima, tako da se pojedini delovi, kao što su klizne ploče reznog uređaja, po potrebi mogu jednostavno i brzo zameniti. Uvlačeća pužnica zaštićena je preko kvačila (kuplunga – koji pod preopterećenjem proklizi). Podešavanje vitla je elektrohidrauličko i njegov broj obrtaja se reguliše hidraulički i s malo održavanja. Kako bi se učinak rezanja optimalno prilagodio određenom terenu automatsko regulisanje visine rezanja se serijski ugrađuje. S AutoLevel funkcijom, kao dodatnom opremom, Massey Ferguson otkosni uređaj može izjednačiti konture tla i do 8%.

Koncept Sisu  motora već više godina ugrađuje se u traktore Massey Ferguson i do danas je u pogledu uštede goriva najučinkovitiji koncept motora. SCR – sistem druge generacije koristi SCR – katalizator i dizel oksidacijskii katalizator. Ovo je trenutno najinovativniji i najfunkcionalniji SCR – sistem na tržištu. Genijalni koncept pojedinih komponenti i rashladne jedinice optimizuju učinkovitost i smanjuju troškove održavanja.

Kombajni serije MF BETA sada su opremljeni s veličanstvenom, novodizajniranom, panoramskom Skyline kabinom, koja vozaču nudi puno mesta i udobnosti. Opremljena je modernim, naprednim elementima za upravljanje i podešavanje, kao i novim TechTouch terminalom.

Izvrsna preglednost i ergonomski raspoređeni elementi za upravljanje i podešavanje olakšavaju rad i podižu produktivnost. Intuitivni meniji na velikom ekranu osetljivom na dodir pružaju Vam sve važne informacije odmah i po potrebi odmah aktiviraju sistem za uzbunu kako bi zaštitili Vašu mašinu.

Kabina je opremljena brojnim funkcijama, koje su inovativne za kombajne ove snage:

 • Nova PowerGrip-ručica za vožnju s kontrolom impulsa
 • Novi, ugodan glavni prekidač na ručki
 • Novi, bočni Softkeys
 • Novi TechTouch terminal
 • Automatska klima s grejanjem
 • Visokokvalitetno sedište sa vazdušnom suspenzijom
 • Elektrčki podesiva i grejana dvostruka ogledala (retrovizori)
 • Sedište za suvozača s integrisanim hladnjakom i prostorom za skladište
 • Izvrsna zvučna izolacija s posebnim, zvučno-izolacijskim staklom, tako da možete udobno i u miru raditi
 • Nove, šire i sigurnije stepenice prema kabini!
 • H9 radni reflektori
 • Opcija po želji – paket rasvjete
 • Opcija po želji – Multimedia radio s navigacijom

KONTAKTIRAJTE NAS

Zakažite servis

Servis i rezervni delovi su dostupni za proizvode iz našeg progama

Broj telefona

Email

Adresa

Pogledajte našu ponudu

Izaberite mašinu po vašoj meri