MF ACTIVA

KATALOG

Svestrane kombajne MF ACTIVA odlikuje izvanredna učinkovitost i niski pogonski troškovi. Modeli su namenjeni vlasnicima i vozačima u sitno i srednje strukturisanim ratarskim regijama. Sa svojom sveobuhvatnom opremom kombajni MF ACTIVA su snažne mašine po meri korisnika. Svojom modernom, jednostavnom tehnikom omogućavaju cenovno efektivnu i fleksibilnu žetvu, gde MF ACTIVA s lakoćom i udobnošću donosi plod s polja.

MODEL KS MOTOR/ZAPREMINA RAZDVAJANJE SPREMNIK ZRNA
MF 7240 176 Iveco NEF 6 cil./6,7 l 5 Schüttler 5200
MF 7244 209 Agco Power 6 cil. SCR /6,6 l 5 Schüttler 6500

Teški vršidbeni bubanj s ABC-okretnom korpom bubnja (Active Beater Concave) ključ je ostvarenja maksimalnog učinka u vršidbi.

Bubanj ima prečnik 600 mm i širinu 1340 mm. Broj obrtaja ostaje stabilan i kod najvećeg opterećenja i ne utiče na učinak vršidbe. Ukupna površina razdvajanja u ovoj klasi je bez premca po snazi, a takođe i glavna korpa je jedinstven proizvod u celokupnoj branši: u prednjem području korpe je razmak žica manji, što pojačava izvršavanje; u zadnjem delu broj žica je smanjen na polovinu, što maksimalizuje snagu razdvajanja i rasterećuje slamotrese.

Ulaz i izlaz korpe mogu se podesiti nezavisno jedan od drugog, tako da vozač može precizno uticati na tok vršidbe. Aktivna ABC korpa (ugrađena iza glavne korpe ispod okretnog – odbojnog bubnja) dodatno povećava obimni ugao korpe za 14 gradi (= 12,6°, jer pravi ugao ima 90 stepeni, odnosno 100 gradi) i aktivno doprinosi povećanju učinka vršidbe. Uz to ABC korpa usporava brzinu dotoka slame na slamotrese. Prema dužini i vlažnosti slame može se prilagoditi položaj, optimizovati protok slame i postići visoki učinak razdvajanja.

Zatvoreno dno dugih slamotresa i aktivne stranice s rupičastim rešetkama povećavaju otvorenu površinu u korist učinkovitijeg razdvajanja zrna od slame.

Električno podesivi ventilatori širokog razmera za čišćenje potpuno snabdevaju visokoučinska sita čistom vazdušnom strujom i proizvode izvrsno čist uzorak zrna u svim uslovima.

Modeli MF ACTIVA imaju serijski ugrađenu višestruko podesivu seckalicu slame s nazubljenim oštricama udarača i odgovarajućom malom potrošnjom snage. Za upravljanje slamom električno podesivi usmerivači i razdeljivač pljeve su dostupni kao dodatna oprema.

S potpuno podesivom šipkom za rezanje, kontra noževi i poklopac seckalice mogu u potpunosti uticati na kvalitet i širinu seckane slame.

Oba modela imaju metalne poklopce rezervoara za zrno, izolovane od kiše.

FreeFlow otkosni uređaj – početak jedne uspešne žetve Robusni, ali jednostavno izgrađeni FreeFlow otkosni uređaj je zahvaljujući svom jednostavnom upravljanju, savršen partner za sve kulture. Kod širine zahvata od 4,20 do 6,60 metara, FreeFlow otkosni uređaj sastoji se od jednog varenog okvira na koji su vijcima pričvršćeni limovi (pr. podne ploče), pa se zamena delova u slučaju nužde odvija vrlo jednostavno.

Radove rezanja preuzima samočisteći Schumacher nož s pripadajućim pogonom. Otkošenu žetvenu robu će, provodeći je ukupnom dužinom uvlačećom pužnicom s uvlačećim prstima, ubaciti u kosi transporter.

Pužnica je osigurana preko kvačila, i podesivi broj obrtaja vitla menja se elektro-hidraulički pomoću varijatora smeštenog levo na otkosnom uređaju.

Automatska regulacija visine rezanja deo je osnovne opreme, ona maksimalizuje snagu rezanja u svim uslovima i oblicima terena. S Massey Ferguson AutoLevel funkcijom kao dodatnom opremom otkosni uređaj sledi konture tla do 8 procenata.

Model MF 7244 pokretan je s poboljšanim AGCO SISU POWER  6,6-l-SCR motorom i stoga je još ekonomičniji.

„S obzirom da se u vreme žetve svaka minuta broji, Vama su od nas potrebne pouzdane visoko učinkovite mašine. S kombajnima serije MF activa doneli ste sigurno ispravnu odluku“.

U XL-kabini vozač je u perfektnoj poziciji za upravljanje i praćenje procesa žetve. Serijski ugrađena oprema kao što su klima uređaj, grejanje, suspendovano Deluxe sedište i električno-podesivi retrovizori svakodnevni rad čine ugodnijim. Ploča s instrumentima desno od sedišta služi kao pregledni interfejs sa svim funkcijama mašine. Ergonomski oblikovana višenamenska upravljačka ručica uklapa se ugodno u ruku. Tako vozač ima pod kontrolom sve promene na mašini. Za noćni rad ACTIVA ima šest radnih farova na kabini i jedan dodatni na rezervoaru za zrno.

KONTAKTIRAJTE NAS

Zakažite servis

Servis i rezervni delovi su dostupni za proizvode iz našeg progama

Broj telefona

Email

Adresa

Pogledajte našu ponudu

Izaberite mašinu po vašoj meri