MF ACTIVA S

Idealno rešenje za mešovita gazdinstva: serija ACTIVA S nudi beskompromisnu opremljenost te za svoju klasu, visok nivo jednostavnosti upravljanja i podešavanja, kao i komfor u vožnji. MF ACTIVA S-modeli su prava svestrana čuda i uklapaju se u sva gazdinstva s izmenjivim plodoredom. MF 7345S s pet slamotresa i MF 7347S sa šest slamotresa odlikuju se kvalitetom finalne izrade i jačinom protoka pod najtežim uslovima. U oba modela ton zadaje poboljšani AGCO SISU POWER SCR motor i oba mogu biti isporučena s poznatim MF PowerFlow otkosnim uređajem. Ali može još i fleksibilnije. Već prema stanju useva na području korišćenja – dakle jesu li suvi ili vlažni – ACTIVA S može se naručiti u dve verzije: s konvencionalnim kosim elevatorom i jednostavnom korpom ispod vršidbenog bubnja, ali postoji i mogućnost dodatne kombinacije razdvajanja s rotirajućim Multi-Crop separatorom i uvlačećim PowerFeed-Roller valjcima.

Unutrašnji prostor kabine je u pogledu komfora potpuno usklađen – dizajniran za udobnost i s višestruko podesivim, vazdušno suspendovanim sedištem za vozača, zatim naslonom za ruke i elementima za upravljanje i podešavanje, koji su integrisani u konstrukciju sedišta. Spremnik zrna volumena 8600 litara s električki sklopivim poklopcem produžava vreme korištenja između dva pražnjenja. Načelno gledano MF ACTIVA S ćete kod žetve doživeti kao izuzetno fleksibilnu i sigurnu investiciju.

 

MODELKSMOTOR/ZAPREMINARAZLUČIVANJESPREMNIK ZRNA
MF 7345 S243Agco Power 6 cil. SCR /6,6 l5 slamotresa8600
MF 7347 S276Agco Power 6 cil. SCR /7,4 l6 slamotresa8600

 

Zahvaljujući teškom vršidbenom bubnju prečnika 600 mm i vršidbenoj korpi za teške uslove ACTIVA S-modeli se bez problema nose s vršidbom više različitih kultura. 

Masa vršidbenog bubnja povećana je dodatnim tegovima, što udarnim letvama kod izvršavanja klasa daje više težine. Time je pogon rasterećen, te istovremeno snižena potrebna snaga i potrošnja goriva. Vršidbena korpa ima dva područja s različitim razmakom žica, čime se postiže optimalan odnos između povećanog kapaciteta vršidbe i nesmetanog protoka useva.

Nezavisno podešavanje ulaza i izlaza korpe izvodi se električnim putem iz kabine. Tako vozač može prilagoditi korpu uslovima vršidbe ili uporedo podešavati oba dela korpe i odlučiti kako će zadnji deo vršidbenog bubnja nastaviti razlučivanje.

Ako želite veću fleksibilnost, odlučite se za Multi-Crop Separator (MCS) s PowerFeed-Roller-om. Ova kombinacija namenjena je za bolje razlučivanje zrna kod istovremenog blažeg tretiranja slame. MCS je rotaciono razdvajalo koje može biti potpuno podignuto kada nije u upotrebi. Tako povećavate fleksibilnost žetve, a uzorci zrna dobijaju na kvalitetu naročito kod suvih uslova i kod krhke slame. Kod PowerFeed-Rollera postoji jedan sabirni valjak na dnu kosog transportera, koji garantuje ujednačeno punjenje vršidbenog bubnja.

FreeFlow ili PowerFlow su otkosni uređaji prikladni za većinu vršidbenih kultura. Sastoje se od varenog okvira s vijcima pričvršćenog pločom, tako da se pojedinačni delovi (npr. sto otkosnog uređaja) po potrebi mogu brzo zameniti. Rezanje preuzimaju učinkoviti Schumacher noževi s 1254 udarca u minuti i sa Schumacher pogonom. Iza kose pokošenu masu prihvata uvlačeća pužnica prečnika  610 mm, koja po celoj dužini ima uvlačeće prste, kako bi pokošenu masu ravnomerno podelila po širokom kosom transporteru.

Za podešavanja na otkosnom uređaju i vitlu predviđena je višenamenska ručica u kabini. Sve mašine imaju serijski ugrađenu AutoLevel funkciju i regulisanje visine rezanja, tako da otkosni uređaj optimalno radi i na neravnim površinama. Podizač klasova može se dodatno montirati, a zahvaljujući za to standardizovanim spojnicama vreme postavljanja je značajno kraće. Otkosni uređaji dostupni su sa širinom reza od 4,80 m do 7,60 m.

PowerFlow

Repica, grašak i raž su ponekad teški za žetvu kao i polegla pšenica i ječam. Međutim, s PowerFlow otkosnim uređajem takvi problemi su prošlost. Aktivni protok pokošene mase pokretnom trakom osigurava kontinuirani dovod do vršidbenog aparata s klasom prema napred i dodatno smanjuje gubitke na otkosnom uređaju. Testovi su pokazali da se protoci pod otežanim uslovima s PowerFlow-om mogu povećati za oko 73 posto! Po želji, dostupna je posebna pužnica za repicu, koja u stanju visokog rasta omogućava dalji porast protoka. Otkosni uređaj dostupan je sa širinom zahvata od 5,50 m do 6,20 m.

Kombajne MF ACTIVA S pokreću poboljšani AGCO SISU POWER motori stepena IIIB sa SCR (selektivnom katalitičkom redukcijom) i DOC (dizel oksidacijskim katalizatorom). Električki regulirani motori pružaju dovoljno snage za ujednačenu ekonomičnu žetvu u svim uslovima. 

Prednost na uštedi goriva u odnosu na ranije modele iznosi oko 10 posto! Takođe, osigurava da motori rade u okvirima zadatih relevantnih propisa o zaštiti okoline. Kao i kod drugih sličnih sistema za SCR motore, između ostalog postoji i odvojeni 80-litarski rezervoar dizel redukcijskog sredstva AdBlue (DEF), pored rezervoara za gorivo.

Upravljačka kabina sadrži više komfora i više mogućnosti rukovanja. Kao što i priliči mašinama velike snage i propusne moći, kabina MF ACTIVA S pleni maksimalnim komforom i izvanrednom jednostavnošću rukovanja. Klima uređaj i grejanje ovde su standardno obeležje. Sedište sa vazdušnom suspenzijom ima naslon za ruke s ugrađenom konzolom. Tamo se takođe nalazi i višefunkcionalna ručica i red prekidača na preklapanje za uobičajene funkcije, kao na primer za uključivanje vršalice. Dodatno se nudi upravljanje otvaranjem i zatvaranjem poklopca rezervoara za zrno. Za instruktora vožnje predviđeno je suvozačevo sedište.

Sva podešavanja mašine pokazuju se na monitoru sistema za vođenje AGRITRONIC Plus. S navedenom naprednom tehnikom moguće je, na primer, nadzirati brojeve obrtaja bubnja i ventilatora ili visinu sečenja i gubitke. Kroz veliki prozor na rezervoaru za zrno vozač ima slobodan uvid u rezervoar i može procenjivati kvalitet ovršenog zrna.

Veliki vetrobran prostrane kabine nudi odličan pogled na područje ispred kabine, dok sama kabina poseduje izvanrednu ponudu svetlosnih izvora: šest radnih reflektora u krovu, opremljeni su podesivim i dugovečnim svetiljkama H9 s jakim svetlom. Dole se nalaze dva reflektora za osvetljenje puta s dugim i kratkim svetlom, dva dalja za dugo svetlo i još jednom dva radna reflektora.

  Broj telefona

  +381 21 622 5095

  email

  office@agrocesla.com

  adresa

  Rumenački Put 5,
  21201 Rumenka, Srbija

  društvene mreže

  AKTUELNO