MF 2370 ULTRA HD

KATALOG

Vrhunsko zgušnjavanje i produktivnost

Napredni, superiorni dizajn i beskompromisna inženjerska kompetencija garantuju profesionalnim izvođačima radova i velikim poljoprivrednim gazdinstvima da se u svakom trenutku mogu osloniti na sposobnosti modela MF 2370 Ultra HD da svakoga dana proizvodi savršeno oblikovane bale izvanredne gustoće.

Velike mašine za baliranje četvrtastih bala Massey Ferguson-a izrađenih u Hesstonu neupitno postavljaju standarde za industriju te su omiljeni odabir stručnjaka i preduzeća širom sveta kojima su važni pouzdanost, dugi životni vek mašine i niski troškovi rada.

MODEL VELIČINA BALA PICKUP BRZINA KLIPA ČVOROVI
MF 2370 UHD 1200 x 900 mm 2246 mm 50 50 takt/min 6 dvostr. čv.
OptiFlow sakupljač

Zahvaljujući 20% većem prihvatu, pionirski OptiFlow Pickup garantuje dosledno visok protok prese MF 2370 Ultra HD.

OptiFlow sakupljač posebno je dizajniran kako bi presu mogao ravnomerno i neprekidno snabdevati dotokom materijala. Zahvaljujući svom inovativnom dizajnu, nudi izuzetnu nosivost i prilagodljivost datim konturama terena.

Sakupljač zamahuje oko donjeg pužnog transportera i stoga podiže manju težinu. Robusni strugači od polipropilena dodatno umanjuju težinu sakupljača, a uz to smanjuju buku i mogu se brzo i jednostavno zameniti.

Optimalan prihvatni kapacitet omogućuje 80 dvostrukih zubaca koji su raspoređeni u pet redova i mogu prihvatiti više žetvene mase, a posebno kraći i finiji materijal.

Komora za pretpresovanje

Ključ za nenadmašnu gustoću bala kod MF 2370 Ultra HD je sistem za pretpresovanje koji je vodeći u branši. Usled velike kompresije preuzetog materijala nastaju gušći i ujednačeniji slojevi – pouzdano i svaki put.

Zgrtač velike snage započinje postupak time da sakuplja materijal 14% brže u usporedbi s MF 2270 XD i transportuje ga do komore za pretpresovanje. Ukoliko je komora za pretpresovanje puna, potiskivač savršeno predoblikovani sloj potiskuje optimalnim kapacitetom u komoru za bale.

Prenos i zamajac 

Inteligentan dizajn i vrhunski inženjering omogućavaju optimizovanu gustoću bala, kojom se na učinkovit način može balirati 20% više materijala u balu dimenzija 120 x 90 cm.

Massey Ferguson je u saradnji s jednom od vodećih europskih kompanija za proizvodnju prenosa razvio izuzetno učinkovit Ultra menjač kako bi se savladale ekstremne sile koje nastaju pri postizanju ovakve iznimne gustoće.

Menjač pokreće novi zamajac visokih performansi uz 1500 o/min, što znači 50% bržu rotaciju u poređenju sa serijom MF 2200. Tako zamajac razvija 130% veću energiju od XD zamajca kako bi održao konstantan broj obrtaja za veći kvalitet bala te za osiguranje besprekornog i učinkovitog rada.

UltraPress™ klipovi

Kako bi se formirale bale izuzetno velike gustoće i 20% veće težine potrebna je velika sila klipa do 760kN, a takva snaga je osobena celoj branši.

Uz značajno povećanu težinu bale i veliku gustoću bale, zahvaljujući većoj brzini klipa od 6,5%, koja sada iznosi 50 podizaja u minuti, povećani su kapacitet i učinak.

Automatska regulacija gustoće baliranja

Potpuno automatsko regulisanje gustoće baliranja osigurava jednolično guste i dobro oblikovane bale zahvaljujući naprednom, jednostavnom upravljanju preko najnovijeg korisničkog interfejsa BaleCreate iz Massey Ferguson-a.

Senzori koji su ugrađeni u klipnjačama mere opterećenje na površini klipa kako bi se garantovalo da potisni cilindri s dvostrukim delovanjem optimalno raspoređuju pritisak odozgo i bočno na OptiForm Ultra komoru za bale kako bi se dobile izuzetno guste bale.

OptiForm Ultra komora za bale

Zahvaljujući dizajnu, stabilnosti i nenadmašnoj inženjerskoj izvrsnosti u Hesstonu, komora za bale izuzetno je otporna i pouzdana pa tako tokom duge sezone i u zahtevnim uslovima proizvodi bale velike gustoće svaki dan.

OptiForm Ultra omogućuje sve to. Komora dužine 4,0 m je 20% veća u odnosu na model MF 2270 XD pomoću čega nadvladava taj kapacitet.

Oko komore se nalazi vrlo snažan i otporan prsten koji je koncipiran specijalno za velike sile koje nastaju prilikom sabijanja ultra gustih bala. Ogromni potisni cilindri veličine 178 mm − 55 % veći nego ranije − stvaraju izuzetno velike pritisne sile na bočne strane i gornju stranu bala i pritom stvaraju maksimalnu silu klipa od 760 kN.

Ultra petljač

MF 2370 Ultra HD bale vežu se uz pomoć poznatog sistema dvostrukog vezivanja, koji su razvili inženjeri u Hesstonu i koji je poznat po pouzdanom i čvrstom vezivanju.

Ravnomeran i neometan rad je osiguran, jer dvostruki petljač iz Hesstona svo uže koje se veže oko bale učvršćuje s dva čvora. Tako je uže znatno manje napeto nego kod vezivanja jednim čvorom, a rezultat toga je dosledno dobro vezivanje svaki put.

Najnoviji Ultra petljači posebno su razvijeni za savladavanje sila koje nastaju usled novog jačeg i gušćeg užeta potrebnog za vezivanje 20% težih ultra gustih bala.

Šest petljača, ravnomerno raspoređenih po bali, pomažu da površina bude čista od stranih tela i kod svake bale osiguravaju pouzdano vezivanje. Bale se mogu bez problema podići za čišćenje, dok AutoLube, automatsko podmazivanje petljača, dodatno smanjuje vreme održavanja.

EasyFill

Ekskluzivne EasyFill kutije za uže sadrže 36 XXL kolutova užeta koji su posloženi u dva reda s po devet kolutova što je je dovoljno za celi, čak i duži radni dan. Šest petljača koriste manje užeta, čime se smanjuju troškovi i prekidi rada koji nastaju prilikom dopunjavanja užeta.

EasyFill kutije mogu se bez problema nadopuniti s tla, bez potrebe za komplikovanim mehanizmom spuštanja. Kolutovi užeta postavljeni su blago ukoso te se stoga mogu vrlo lako ubaciti i povezati. Takođe, vozač jednim pogledom na kolutove odmah vidi koliko je užeta već potrošeno.

BaleCreate

Terminal C1000, potpuno kompatibilan s ISOBUS-om, i novo, ekskluzivni korisnički interfejs BaleCreate koriste se za upravljanje postupkom baliranja.

Moderni raspored s različitim radnim ekranima vozaču nudi sveobuhvatnu kontrolu jednostavnim pritiskom na dugme.

BaleCreate na glavnom ekranu prikazuje pogled odozgo na mašinu za baliranje i vozaču omogućava podešavanje i nadgledanje brojnih funkcija. Dijagrami prikazuju opterećenje na bočnim stranama klipa, dok strelice vode vozača uz neravne nizove sena.

BaleCreate automatski se učitava na svaki ISOBUS kompatibilni traktorski terminal i prikazuje potpuno iste ekrane i funkcije.

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Zakažite servis

Servis i rezervni delovi su dostupni za proizvode iz našeg progama

Broj telefona

Email

Adresa

Pogledajte našu ponudu

Izaberite mašinu po vašoj meri