MF 2200

KATALOG

Izuzetna snaga

Serija MF 2200 preuzima usavršeni dizajn svog prethodnika – serije MF 2100 – uz novu opremu koja dodatno poboljšava učinkovitost. U to spada kućište noža sa zgrtačem*, automatsko podmazivanje lanca, OptiForm komora za baliranje, vaga za bale i telemetrijski sistem AGCOMMAND.

Ove prese za baliranje proizvode guste i dobro oblikovane kvadratne bale, a poznate su po svojoj pouzdanosti, dugovečnosti i niskim ukupnim troškovima rada i održavanja.

MF 2240 i MF 2250 | **MF 2270 XD i MF 2290

MODEL DIMENZIJE BALE BRZINA KLIPA ŠIRINA PRIKUPLJANJA
MF 2240 80 x 70 cm 47 podizaja / min 2260 mm
MF 2250 80 x 90 cm 47 podizaja / min 2260 mm
MF 2260 120 x 70 cm 47 podizaja / min 2260 mm
MF 2270 120 x 90 cm 47 podizaja / min 2260 mm
MF 2270 XD 120 x 90 cm 47 podizaja / min 2260 mm
MF 2290 120 x 130 cm 33 podizaja / min 2260 mm
Pickup

Funkcija pickup-a dodatno je optimizovana za brzo i blago prikupljanje većih količina materijala uz smanjen stepen gubitaka. Pickup je rasterećen torzijskim oprugama. Kod modela MF točkovi za usmeravanje za vreme rada ne moraju biti spušteni na tlo, nego služe isključivo za osiguravanje zubaca pickup-a u posebno brzoj vožnji. Četiri nova pužna transportera učinkovito provode materijal do zgrtača. Na taj način osigurava se stalan protok materijala kod prerade svih poljoprivrednih kultura, a u svakom trenutku iskorišćava se puna snaga prese.

Komora za presovanje

Ključ uspeha mašina proizvođača MF je pretkomora za presovanje. Novi i još snažniji zgrtač provodi materijal u pretkomoru za presovanje u kojoj se formira sloj materijala. Tek nakon dostizanja podešene gustoće, čvrsti i formirani sloj premešta se pomoću punjača u komoru za presovanje. Mehanička regulacija gustoće je savršeno jednostavna i jednostavno savršena jer ne zahteva prilagođavanje brzine kretanja otkosu. Ovaj sistem, koji Vam uveliko olakšava rad, nastao je davno u vlastitom razvoju firme Massey Ferguson. Silažne bale zadržavaju svoju optimalnu hranljivu vrednost.

Vezač

Za najvišu pouzdanost u radu, vezač je pogonjen direktno sa glavnog prenosa. Na taj način postiže se savršeno usklađeni rad klipa, vezača i igala, za šta je idealno i najpouzdanije rešenje sistem s lancima. Jednostavna i dobro promišljena konstrukcija garantuje izuzetno čvrste i savršeno vezane čvorove uz najvišu gustoću bala. Dvostruki vezač usavršen je novim i integrisanim ventilatorom s poprečnom strujom vazduha, koji dolazi u serijskoj opremi svakog modela MF 2200. Ventilator hidraulički pogoni presa, a za jednostavnije umetanje konopca može se preklopiti. Ventilator proizvodi konstantnu struju vazduha brzine 140 km/h te na taj način izduvava prljavštinu koja prodire u područje vezača.

Sigurnost zbog preglednosti

Novim presama upravlja se pomoću GTA terminala koji je već poznat iz većih MF traktora. Sve je pod kontrolom zahvaljujući verovatno najboljem ekranu u branši. Prikaz se može individualno podešavati, a na ekranu se pojavljuju samo najvažnije informacije. Sistem je opremljen visokokvalitetnim ekranom u boji s vrlo jasnim prikazom u svim svetlosnim uslovima – i danju i noću. Presa za baliranje je kompatibilna prema ISO standardima, što omogućuje priključivanje prese na traktor s ISO terminalom i upravljanje presom pomoću terminala u traktoru.

Dodatna oprema

Sva četiri modela mogu se po želji opremiti tandemskom upravljačkom osovinom za brzinu vožnje do 60 km/h, čime se skraćuje vreme transporta! Modeli MF 2250, 2260 i 2270 dodatno su dostupni s kućištem noža opremljenim sistemom za brzo podešavanje dužine rezanja i osiguranjem pojedinačnih noževa. Izbacivač bala je kod modela MF 2250, 2260 i 2270 uključen u serijsku opremu.

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Zakažite servis

Servis i rezervni delovi su dostupni za proizvode iz našeg progama

Broj telefona

Email

Adresa

Pogledajte našu ponudu

Izaberite mašinu po vašoj meri